חתן בר מצוה – האם פוטר מתחנון

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
האם חתן בר מצוה פוטר מתחנון?
בכבוד רב

תשובה:

שלום רב.

מנהג הספרדים שחתן בר מצוה פוטר את הציבור מאמירת תחנון ביום הבר מצווה (לא ביום הסעודה), ולכן גם בתענית לא יאמרו את התחנון הנאמר בכל יום, אך את התחנונים ישלימו כדין כל מקום שאין אומרים בו תחנון.

אך מנהג האשכנזים הוא שאומרים תחנון כרגיל גם כשיש חתן בר מצווה.

מקורות:

ביביע אומר ד,יד כתב שאף שאין לזה מקור מוסמך יש להניח לנוהגים שלא לומר תחנון ביום שיש חתן בר מצווה ובציץ אליעזר יא,יז האריך לדחות את המנהג הזה וכך נוהגים בני אשכנז.