שירים ווקאלים בתשעת הימים

שאלה:

שלום,
האם מותר בתשעת הימים לשמוע שירים ווקאלים ( ללא שום כלי נגינה ) זה עוזר לי מאד התרכז בעבודה.
תודה רבד

תשובה:

שלום וברכה

אין מקור ברור לאיסור בענין זה בכל שלושת השבועות, אבל בתשעת הימים שנהגו להחמיר אפילו בשירה בפה, ודאי יש לאסור לגמרי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ש שהחמירו בשירה בפה לבד בתשעת הימים, כמובא מתרומת הדשן ויוסף אומץ, וראה מקור חיים לחוות יאיר סי’ תקנא סעי’ א. אולם ראה שבט הקהתי ח”א סי’ קפט שבשירי דבקות בזמן שיעור וכדומה יש להקל, כמו כן דעת הגר”ע יוסף שאין להחמיר בענין זה כלל, ולא אסרו אלא בכלי נגינה. מנהג העולם בודאי אצל האשכנזים, להחמיר בזה.