שימושי במידע של חברה בה עובדים

שאלה:

שלום, רציתי לשאול אדם שעובד בחברה גדולה האם מותר לו להשתמש במאגר מידע של הלקוחות (טלפונים או מייל) של הלקוחות להנאה פרטית היינו לשלוח להם או לפנות אליהם בהצעות עסקיות שלא קשורות לעסק של החברה כמובן לא בזמן העבודה, דוג': עובד בחברת טלפונים שמתקשר אחרי העבודה להציע שרות זר פרחים עד הבית במחיר משתלם. תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא פוגע במסחר של החברה וגם אין להם הפסד מהשימוש של העובד, וכן החברה אינה משווקת את המאגר בתשלום, אין איסור להשתמש במאגר, כדין זה נהנה וזה לא חסר, שאין צריך לשלם על כך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שסג סעיף ו. שאם הבית לא עומד להשכרה ובא אחר ומשתמש בבית אין צריך לשלם. ואף שבבית יתכן שלכתחילה אסור לו לעשות זאת, זה דוקא בבית שמשתמש ולוקח לו את ביתו. אבל כאן השימוש לא מחסר מהחברה, והמאגר לא נמכר, נראה שמותר לכתחילה להשתמש.