לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שבועה לאמת דבר

שאלה:

אם נדרתי שהיה לי משהו ואז נדרתי שלא היה לי אותו שתי הנדרים חלים?

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן עירבוב של שני נושאים, שבועה  לאמת את הדבר אינה נדר אלא שבועה, והיא בהחלט חלה בשני האופנים, רק שאחד מהאופנים הוא שבועת שקר שהיא איסור חמור, ויש לחזור עליו בתשובה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי כול כך סתם דוגמה נדרתי שהיה לי אופנוע ואז אחרי כמה זמן אמרתי שאם יקרה משו אני לא יביא אופנוע וזה קרה והנדרים נאמרו בפה