נדרים

שאלה:

שלום לכבוד הרב.
אתמול שאלתי את אשתי אם אני יכול לקחת את הילד לירושליים והיא אמרה שלא ושירושלים זה מסוכן ויהיה לו קשה להסתובב יום שלם ושזה רחוק. היא חשבה שאני רוצה לקחת אותו לעבודה ושכחה שאני הולך לבר מצווה .בבוקר כשהבינה שזה בר מצווה אמרה שזה בסדר ולקחתי אותו . השאלה האם עצם זה שבהתחלה סירבה ולא הסכימה שאני אקח אותו איתי לירושליים זה נחשב נדר?
תודה על זמנך ותשובתך

תשובה:

למה נדר? לא כל דבר שאומרים זה נדר, רק התחייבות שאדם מקבל על עצמו או איסור שהוא אוסר על עצמו, באופן של "פרי זה יאסר עלי בקונם".