האם מותר לתבוע אלמנה או גרושה בבית הדין

שאלה:

האם בית דין יכול לסרב לדון שתובעים אישה גרושה
בטענה שהיא כמו אלמנה
והאישה מבקשה דחיה דיון לכמה חודשיים

והבית דין מסרב לדון אותה בבית הדין
מה עלי לחשוב על זה?

תשובה:

שלום וברכה,

ברור שמחובת בית הדין להתייחס גם על תביעה שהיא נגד אלמנה או גרושה. במקרה שלך לפי הבנתי ביה"ד רואה לנכון לדחות את הדיונים משום שאותה שכנה נמצאית בהליך גירושין – מצב נפשי מאוד לא רגוע. ומבואר בשו"ע שלא מזמינים אדם לדין בערבי שבתות וערבי חגים, או אבי הבן טרם מילתו, כיון שהוא זמן לחוץ. ומסתבר שכן הדין שלא ניתן להזמין אדם לדיון בזמן נפשי סוער.

בכל מקרה אתה יכול להפנות את השאלה לבית דין מדוע מסרב לדון עכשיו ודוחה את הדיון.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן ה ובפת"ש שם לגבי הימים שלא מזמנים לדין.