קבורת קומות

שאלה:

כבוד הרב
הואיל והחל בבתי העלמין מנהג קבורת על מעל לנפטר קיים.
האם יש מידות מחייבות לגובה עפר בין נפטר לנפטר . ומה הגובה שצריך להישאר מעל הנפטר החדש .
האם לכל אלה יש מידות מחייבות או אין מידות ובלבד שיהיה עפר מעל כל אחד מהם

תודה

תשובה:

שלום וברכה

לא ידוע לי על גובה עפר מסויים, נראה שנהגו לעשות טפח ומעליו בלוקים ולכסות בעפר ומעל זה הנפטר השני. אבל אם זו שאלה למעשה יש לשאול בחברה קדישא אם קיבלו בענין זה הנחיות מיוחדות.