טבילה לגבר בתשעת הימים

שאלה:

שלום
רציתי לדעת האם השנה תשע"ח שתשעה באב נדחה ליום ראשון ור"ח אב הוא יום שישי האם אפשר לטבול (לגבר) ביום שישי ראש חודש אב לכבוד שבת או לטומאת קרי, והאם יש הבדל בין מי שמקפיד טבילת עזרא למי שלא, ומה הדין לגבי הרחיצה לפני הטבילה שנדרשת במקוואות, האם לא דברו על הימים האלו, תודה! ושבעזרת השם תמשיכו לזכות את הרבים!

תשובה:

שלום וברכה

טבילת עזרא לבעל קרי מותרת בימים אלו אפילו למי שאינו מקפיד על כך כל השנה, ראה כף החיים סי' תקנא ס"ק קצ, וכ"כ בארחות רבינו ח"ב עמ' קלג בשם החזון איש ועוד אחרונים סברו כן, וכן מבואר באשל אברהם בוטשאטש בסי' תקנא ועוד. לגבי סתם טבילה לפני תפילת הבוקר למי שאינו בעל קרי, אין להתיר אלא למי שמקפיד על כך בקביעות, ראה אשל אברהם שם וערוך השלחן סעי' לה, וראה שבט הלוי ח"ז סי' עז.

רחיצה לפני ניתן לעשות איבר איבר בצונן, את המינימום הנצרך.