חוק השבות בראי ההלכה

שאלה:

שלום. רציתי לשאול מה בקשר לרוסים שיש בארץ חלקם בחזקת יהודים? כי הבנתי שכול הסיבה שהם עלו לארץ זה רק ביגלל שורשים יהודיים אשמח לדעת תהלכה ואים זה נכון ביכלל תודה

תשובה:

שלום וברכה

חוק השבות אכן אינו תואם את ההלכה. לפי חוק השבות גם מי שאביו יהודי ואמו גויה יכול לעלות לארץ, אבל אדם כזה כמובן אינו יהודי. לכן כל אדם שיש ספק לגבי יהדותו חייב לעבור בירור יהדות בבית הדין לפני שיוכל לשאת אשה יהודיה כדת משה וישראל. מצב זה יצר קושי חברתי עצום וחבל מאוד שמייסדי החוק הזה לא לקחו בחשבון את צערם של אותם אנשים שנמנע מהם להתחתן והם חיים במדינת ישראל בתחושת זרות.

יום נעים.