השואל בית מגוי בחו"ל – מזוזה

שאלה:

קיבלתי דירה מנוי בחו"ל לדור בה חודש האם צריכה מזוזה? ואם כן באיזה חדרים בעיקר

תשובה:

שלום וברכה

אם תהיה בדירה שלושים יום היא אכן חייבת במזוזה [בתחילת היום ה31], בכל החדרים בהם אתה שואל ממנו. פחות משלושים יום אין חיוב מזוזה.

זמן קביעת המזוזה הוא רק בתחילת היום ה31 ולא קודם, ובדיעבד יש שכתבו שאם קבע קודם אינו חייב להסיר ויש חולקים.

מקורות:

ראה שו"ע סי' רפו סעי' כב. על כך שקביעת המזוזה תהיה בתחילת היום ה31, ראה שו"ת תורת חסד סי' נג, ומחזיק ברכה לחיד"א סי' סא אות טז ובשיורי ברכה סי' רפו סק"ג ונחלת צבי על השו"ע סי' רפו ועוד. וע"ע יד הקטנה מזוזה פרק ב מנחת עני אות כה, שאם קבע קודם בלי ברכה יסיר ויקבענה שוב בברכה. אמנם יש שהקלו שבדיעבד אינו חייב להסיר ולקבוע שוב, ראה שו"ת מהרש"ם ח"ח סי' ח.