דיוק בזמנים בעבודה ובכולל

שאלה:

בס"ד

שלום לכבוד הרב
שאלתי בעניין גזל בעבודה ובכולל
הנני עובד במשרה חלקית לסרוגין : בין השעות 8.00-10.30 , עובר ללימוד בכולל 10.30-13.00, חוזר לעבודה מ13.00-14.30 וחוזר ללימוד בכולל מ14.30-1700.
תנאים אילו מתואמים ומקובלים במקום עבודה ובכולל.
שאלתי :
1. האם מותר לי כאשר סיימתי את כל המטלות שקבלתי מהמעביד, לעסוק בנושאים אחרים שאינם קשורים לעבודה (עיסוקים וסידורים אישיים) כאשר המעסיק הישיר שלי יודע על כך ומאשר בע"פ למרות שהדווחים כלפי המעסיק נעשים בשעות עבודה ולא בקבלנות?.
2. וכן לגבי איחורים ללימוד בכולל, (אין דווח של שעות אבל סכמנו בתחילה על המסגרת של השעות שציינתי) ראש הכלל יודע על כך ובא לקראתי
האם מותר לי לנהוג כך מבינה מוסרית והלכתית?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כשאתה מסיים את עבודתך ואתה צריך להישאר בעבודה, מותר לך להתעסק בדברים אישיים, אבל בתנאי שלא יפריע למהלך העבודה – שאם יצטרכו אותך תהיה זמין.

לגבי השעות של הכולל אם ראש הכולל יודע ומסכים, אין שום בעיה הלכתית ולא מוסרית. אשריך שאתה רץ לכולל בשעות הפנאי ומנצל את הזמן ללימוד התורה.

בהצלחה רבה.