שילמתי מונית עבור שתי תלמידים

שאלה:

אני מורה בת"ת ונוסע כל יום עם אוטובוס עירוני, יום אחד במקרה שתי הורים מתקשרים אלי שבנם איחר להסעה ושואלים אם אוכל לקחת אחריות ולנסוע איתם לת"ת אמרתי אליהם שבגלל שזה שתי ילדים ואני נוסע מתחנה מרכזית אולי אני יקח מונית הם שאלו אותי כמה יצטרכו לשלם אמרתי להם את המחיר שיוצא בדרך כלל במונית והורדתי 5.90 ש"ח שעולה לי בדרך כלל נסיעה באוטובוס ויצא להם כל אחד 15 ש"ח שניהם הביאו שטר של 20 ש"ח ובסוף יצא במונה 46 ש"ח השתמשתי בשתי ה20 ש"ח והוספתי 6 ש"ח מעצמי השאלה היא אם אני צריך להחזיר לכל אחד 5 ש"ח בגלל שאמרתי להם שיהיה 15 ש"ח או שבגלל שהם ידעו שאני לא מעוניין לשלם יותר ממחיר האוטובוס אז אני לא צרים להחזיר להם [ואם אני חייב לעדכן אותם שנשאר עודף או לא] ???

תשובה:

שלום וברכה,

אתה לא חייב לשלם על התלמידים מכיסך. האומדן שאמרת להם שיעלה 15 ש"ח לא מחייב אותך לשלם את היתרה מכיסך, לכן מותר לך לקחת את הכסף הנותר כתשלום על המונית ששילמת עבור התלמידים. כמו כן אתה לא חייב לעדכן אותם, הם העבירו יותר מבקשתך משום שסבורים שיתכן והנסיעה תעלה יותר מהמשוער, והם מסכימים שתיקח לפי מה שעלה בסוף.

בהצלחה.