ברכה לרואה מקום עבודה זרה

שאלה:

שלום הרב!
כאשר אני רואה כנסיה או מסגד בדרך במכונית מה אני צריך לומר?
ראיתי שיש לברך ברכה על בתי עבודה זרה – ברכת "שנתן אורך אפיים לעוברי רצונו" האם מברכים זאת בשם ומלכות? בא"ה אמ"ה שנתן וכו'?
אם לא מברכים האם יש פסוק שאומרים?

תשובה:

שלום רב,

היום לא נוהגים לברך ברכה זו, ובודאי לא בשם ומלכות.

ראה בסי' רכד סעי' א' שם כתב הרמ"א וכך גם הטור שהיום אין מברכים ברכה זו משום שרואים את בית העבודה זרה תמיד, ובמשנה ברורה שם כבר הביא בשם האחרונים שאפילו אם הוא עצמו לא ראה גם לא מברכים. ומ"מ כתב בכף החיים שמאחר שיש בזה מחלוקת וגם כך רבים מקילים בברכות אלו, אין לברך ברכה זו בשם ומלכות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם אתה רוצה אתה יכול לומר בלי שם ומלכות. יש מי שכתב לומר שקץ תשקצנו ותעב תתעבנו כי חרם הוא, אבל אין צורך לומר את זה.