נאמנות אדם חילוני על כשרות בשר / לא ילבש במניעת גנאי

שאלה:

בס"ד
1 האם אדם חילוני שרגיל לקנות בשר ממקום כשר , ועכשיו הוא נתן לי בשר ואומר שזה מאותו מקום , מותר לסמוך על כך שמן הסתם הבשר משם ?
2 מה הדין לגבי מנגל שספק אם היה עליו טרף , ועבר חודשים מהפעם האחרונה שהשתמשו בו , ואפילו אם היה עליו טרף כמעט בטוח שעברו כבר כמה שנים מאז , מה הדין בדיעבד אם צלו עליו כבר ? אני גם לא יודע אם הוא נקי לגמרי
3 האם אדם שיש לו הרבה שערות לבנות רשאי לצבוע את השיער לשחור ?
תודה תבורכו

תשובה:

שלום וברכה

  1. אדם חילוני אינו נאמן על כשרות מזון, כיון שאינו מקפיד על כך בעצמו. כך נפסק בשו”ע יו”ד סי’ קיט שהחשוד על הדבר אינו נאמן בו. בנוסף, אם הוא מחלל שבת בודאי שאינו נאמן להעיד על הדבר אם הוא אסור או מותר.
  2. בדיעבד אם צלו יש להקל, אני מבין שבפעם האחרונה שצלו עליו היה כשר, וגם אם היה משהו מלפני כמה שנים הממשות הזו ודאי פגומה לגמרי, אבל כמובן לכתחילה צריך היה להכשיר על ידי ליבון באש הגחלים לפני הנחת הבשר.
  3. אסור לגבר לצבוע את שערו הלבן משום לא ילבש גבר שמלת אשה, אלא אם כן מדובר במום שהוא בוש בו, כלומר הלבנה חריגה מאוד ביחס לגילו, שאז הנושא אינו יופי אלא הסתרת גנאי של ממש.