תיקון בעל קורא בטעות שאינה מעכבת

שאלה:

שלום!
האם מותר לתקן בעל קורא כל רגע על טעויות של מלרע ומלעיל כשמדובר בטורח ציבור?

תשובה:

שלום וברכה

טעות שאינה מעכבת אין טעם לתקן, זה מבלבל את הבעל קורא ואת הציבור, ורק גורם לטורח הציבור, טעויות נוספות, ואוירה שאינה נעימה. בפרט שמחמת שלא כל כך מקפידים על מלעיל ומלרע באמת לא צריך להקפיד, וכפי שבני אשכנז אינם מקפידים על ההבדל בין האותיות א' וע'.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. יש להעיר, שבמקום שמשנה משמעות צריך להחזיר, כגון הפסוק: "והנה רחל באה (מלרע) עם הצאן" שהוא לשון הווה, ואם נקרא אותו מלעיל זה יהיה לשון עבר