צביעת גבות איפור קבוע – חציצה בטבילה / כתובת קעקע

שאלה:

האם מותר לצבוע את הגבות באופן שישאר לזמן רב?
הצביעה- מחזיקה לחודש- מה דינה לענין חציצה?
ויש צביעה ל 7 שנים -האם מותרת מבחינת קעקוע?

תשובה:

שלום וברכה

  1. צביעה לחודש מותרת מבחינת קעקוע, אבל לא מוצלחת מבחינת הטבילה, אלא אם כן עושים זאת לפני הטבילה, כך שיחזיק טוב זמן רב אחריה.

2. איפור קבוע לכמה שנים יש בו חשש כתובת קעקע.

מקורות:

1. הכלל הוא שדבר העשוי לנוי ואין בו ממשות אינו חוצץ, לכן אם זה נעשה סמוך לטבילה וזה שלם ומחזיק עוד זמן רב, זה לא חוצץ.

2. עי’ פסקי דין רבנים ירושלים (כרך ד עמ’ קנג), בדברי הרב ברוך שרגא, ונדפס כמאמר “איפור וכתובת קעקע”, תחומין יח (תשנ”ח), עמ´ 110-114, שהביא בזה את דיעות הפוסקים, אולם הראשל”צ הגר”ע זצ”ל הגם שבתחילה נטה קו לאסור לגמרי אולם לאחרונה חזר בו ופירסם תשובה ארוכה ומפורטת בספרו טהרת הבית חלק ג, ובו כתב שלצורך קוסמטיקה יש להחמיר לכתחילה והמיקל יש לו על מי לסמוך, ולצורך גדול כצלקת וכד’ יש להתיר לכתחילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אשה חולה שנושרים הגבות ויש צורך גדול באיפור קבוע של הגבות. האם לחודש זה לכתחילה שבלכתחילה עם מקוה? במידה ויחזיק כמה שבועות אחרי הטבילה, אשמח אם אפשר להפנות למקורות לפוסקי אשכנז.

  2. אם זה עשוי טוב בשעת הטבילה זה לא חוצץ. ונראה שכאן לכל הדעות זו לא חציצה, כיון שזה גם לנוי וגם זה רק חזותא ולא מורגש במישמוש היד. ראה כאן
    https://din.org.il/2020/02/10/%d7%94%d7%90%d7%9d-%d7%9e%d7%95%d7%aa%d7%a8-%d7%9c%d7%a9%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a7-%d7%a2%d7%9c-%d7%94%d7%a6%d7%99%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%97%d7%a6%d7%99%d7%a6%d7%94-%d7%a6/
    רפואה שלמה.