עורך דין שומר תו"מ

שאלה:

האם מותר לשומר תומ"צ לשמש כעורך דין?

תשובה:

שלום וברכה,

עורך דין שאינו נוהג לפי ההלכה – מגיש תביעה לבתי משפט במקום שאסור לעשות זאת – נחשב שמרים יד בתורת משה. אמנם ישנם אופנים רבים שמותר לייצג בבתי משפט, כגון אם מייצג את הנתבע בבית משפט, או שהתובע קיבל היתר לתבוע בבית משפט – שהשני סירב לבוא לב"ד, או שמדובר בדבר פלילי שלא דנים בב"ד.

כמו כן כל מסחר הנדל"ן שנערכות בפני עו"ד, אין איסור בדבר.

ואדרבה ישנם תפקידים שצריך דוקא עו"ד ששומר תו"מ, כגון לערוך צוואות שצריך שהעו"ד ידע לערוך צוואה לפי חוקי התורה.

לכן חשוב שעו"ד יהיה לו רב שמוסמך בדיני ממונות שיורה לו מה ומתי מותר, וכיצד לפעול לפי ההלכה.

בהצלחה רבה.