הקפת פיאות הראש

שאלה:

שלום כבודו מגיל צעיר יש לי בעיה שנקראת ocd ואני מתמודד איתה הרבה זמן לפני שנה היה לי טסט ואני לא זוכר אם נדרתי או שזה היה בלב שאם אני עובר טסט אני לא יעשה פחות ממספר מסוים בצד בתספורת .עכשיו אני רוצה לעשות מספר פחות אבל אני לא זוכר בדיוק אם נדרתי או שזה היה לי בלב או למה אמרתי את זה

תשובה:

שלום וברכה

אין כאן מקום של נדרי מצוה, הכלל הוא מאוד ברור, יש להשאיר באורך הפיאות חצי ס"מ. אי אפשר לקצר יותר כי נכנסים לחשש של הקפת פיאות הראש, וזה אסור כפי שהנדר אסור. כמו כן אין צורך להשאיר יותר.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. זה היה בלב ולא נדר. אם אני זוכר נכון אתה סובל מאו סי די בענין נדרים, ואם אני מזהה נכון אין לך בכלל כל ענין עם נדרים בכלל ואין כל תוקף לכלום.