מתחיל להתפלל סמוך לזמן תפילה

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
מהו סדר תפילה (שחרית) מקוצר כשהזמן קצר (כגון, סוזק"ש, להתפלל עם הציבור)?
בכבוד רב

תשובה:

שלום וברכה

לגבי סוף זמן קריאת שמע אין סיבה לדלג בתפילה, קוראים קריאת שמע לפני התפילה ואחר כך מתפללים כסדר [זמן ברכות קריאת שמע הוא כזמן תפילה ולא כזמן קריאת שמע]. אבל אם עשויים לאחר זמן תפילה, יש לדלג בפסוקי דזמרא כפי הסדר המובא בסי' נב [המינימום הוא לומר ברוך שאמר אשרי ישתבח], ואם מאחרים ממש, יש לדלג אפילו לגמרי ולהתחיל ברכת יוצר, אבל אין ענין לדלג ברכות קריאת שמע כדי לומר שמונה עשרה, כיון שחיובם וזמנם שווה. ברכות השלר יש לומר לפני התפילה, ואם לא אמר, לפחות יכוין שלא לצאת ידי חובה במחייה המתים את ברכות אלוקי נשמה ומעביר שינה, כדי שיוכל לאומרם לאחר התפילה.