מוזיקת רקע בימי בין המיצרים

שאלה:

שלום!
אדם המעביר הרצאה ובמהלך ההרצאה שלו הוא מקרין סרטון קצר, בתחילת הסרטון רואים כמה תמונות ונשמעת מוזיקה ברקע (מוזיקה רגועה, לא שמחה), ואח"כ יש ראיונות עם כמה אנשים, כאשר במשך כל הזמן נשמעת מוזיקה ברקע,
האם יש להתיר זאת בימי בין המצרים? השאלה היא הן על המוזיקה שבפתיחה והן על זו שבגוף הסרטון.
בתודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

על המוזיקה בפתיח ניתן פשוט לדלג, לגבי המוזיקת רקע במשך הראיונות יש להקל, לפחות עד ראש אב.

בהצלחה

מקורות:

ראה נחמת ישראל פרק ג הערה 35 בשם הגר"ש קמינצקי לגבי ילדים ששומעים קלטת של סיפור, אבל מסתבר שזו סברא נכונה גם לגבי מבוגרים.