ייחוד במשרד – ספרדים

שאלה:

שלום.
1) שני גברים עם ארבע נשים נחשב ייחוד לשו"ע?
2) א.גבר עם חמש נשים ,לשו"ע?
ב. שני גברים עם חמש נשים ,לשו"ע?

3)א.גבר עם שש נשים , לשו"ע?
ב. שני גברים עם שש נשים ,לשו"ע?
ג. שני גברים עם יותר משש נשים לשו"ע?

כאשר: מדובר במשרד עם קוד כניסה, וכנראה יש שם גם מצלמות אבטחה.
והאם יש הבדל בין שעות היום לשעות הלילה?

תשובה:

שלום וברכה

לשיטת השו"ע סי' כב סעי' ה, גבר אחד אסור להתייחד אפילו עם מאה נשים.

לגבי אנשים רבים עם נשים רבות, נחלקו הדעות: יש שהקלו כבר בשני גברים עם שתי נשים, ויש שהקלו רק בשלושה גברים ויש שהקלו רק בשלושה גברים ושלוש נשים. ראה חלקת מחוקק שם ס"ק ו-ז, ובית שמואל ס"ק ט, ולכן יש לחשוש ולהחמיר שלא יהיו פחות משלוש. כמו כן באנשים פרוצים יש שהחמירו שתמיד אסור, ראה חלקת מחוקק שם ט ובית שמואל ס"ק יא, וזה מצוי היום כשיש אנשים חילונים במשרד. קוד הכניסה אינו מתיר כלום, להיפך הוא רק מחמיר את הבעיה, שלא ניתן להגיע מבחוץ… מצלמות אבטחה שבני הזוג של כל העובדים יכולים לעיין בהם, יש שהתירו באופן זה, ראה כאן. העצה היחידה, היא רק כאשר אנשים כן יכולים לבוא מבחוץ, ולא כל העובדים נמצאים במשרד אלא יוצאים ונכנסים, או שכל הנשים בעליהן נמצאים בעיר ויכולים להגיע.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. א) "באנשים פרוצים יש שהחמירו שתמיד אסור"- מה הכוונה? האם גם כשיש שלוש נשים עם שלוש גברים, ואפילו אם בעליהם בעיר?
    ב) מה פסקו האחרונים בדין זה בסעיף א'? (פוסקי דורנו לשעבר, כמה מהבולטים שבהם האם התייחסו לנושא זה?)

  2. גם כאשר יש ג' אנשים וג' נשים, לגבי בעלה בעיר נחלקו הדעות, ראה כאן
    http://din.org.il/2014/01/23/%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%94-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%A8-%D7%9E%D7%AA%D7%99%D7%A8-%D7%99%D7%97%D7%95%D7%93-%D7%A2%D7%9D-%D7%92%D7%95%D7%99/
    אינני יודע מאחרוני זמנינו מי שנקט בסכינא חריפא להכריע בנדון זה.