הדלקת מזגן בשבת עבור תינוק

שאלה:

לכבוד הרב, אם בשבת יש צורך בהפעלת מאוורר/ מזגן בשביל תינוקות ואין גוי בסביבה. מה ניתן לעשות במקרה זה?

תשובה:

שלום וברכה

אין הרבה מה לעשות… ב"ה הבית מוצל, ניתן להוריד מהם בגדים מיותרים ולתת לשתות, ובעזרת ה' הכל יהיה בסדר… הפעלת מאוור בשבת לחלק מהפוסקים היא אפילו איסור דאורייתא ולא רק דרבנן! כך סבר החזון איש, וכך צידד בעל האגרות משה ועוד והדברים מפורסמים, וחלילה להקל ראש בענינים אלו.

ערב טוב ומבורך.