האם מותר לתרום ביצית?

שאלה:

שלום,
שאלה בענייני פיריון-
מהי דעת ההלכה בעניין תרומת ביצית, מהצד של התורמת, לא הנתרמת? האם יש בעיה הילכתית אמיתית לתרום ביציות לאישה אחרת?
מציינת שיש רישום במשרד הפנים שהתינוק נולד מתרומה, והילד כשיגדל יוכל לבדוק האם הוא ובחירת ליבו קרובי משפחה.
תודה

תשובה:

שלום רב,

אם התורמת היא אישה נשואה, זה אסור. כאשר התורמת היא פנויה, רווקה או גרושה מותר.

מקורות:

מאחר שהפוסקים חולקים בדעה האם בעלת הביצית היא נחשבת לאם היילוד או מקבלת התרומה, לכן יש להחמיר שמא בעלת הביצית היא האם. ולכן כאשר היא נשואה, יתכן שהילד יהיה ממזר. כידוע דעת הרב אוירבאך (שו"ת מנחת שלמה ח"ג) ועוד שממזרות נוצרת גם בלי איסור, אלא עצם העובדה שילד נולד משנים שהם אסורים זה על זה באיסור ערווה זה עצמו יוצר ממזרות. לכן לכתחילה ודאי שאסור להכניס את עצמנו לספקות אלה. אולם מדובר בתורמת גרושה ובני הזוג הם כהנים, יש לעיין אם המצב זהה לאישה נשואה, או שמא אין בעיה. כי יתכן שהגדרת הרב אוירבאך נאמרה רק בממזרות שלא תופס בינהם קידושין. וצ"ע.