לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

גבולות הארץ לענין איסור יציאה מארץ ישראל

שאלה:

היכן גבול הרצועה שיוצאת
האםישוב שבי ציון ו.או ראש הנקרא נמצאים בתוכה?

תשובה:

שלום רב,

יש הבדל בין קדושת ארץ ישראל של עולי מצרים ובין קדושת ארץ ישראל של עולי בבל, לדוגמא לענין מעשרות. ארץ ישראל של עולי בבל הוא עד אשקלון בצד הדרום מערבי ועד איזור עכו בצד הצפון מערבי. אולם לשאלתך בענין לצאת לחוץ לארץ, כאן הקובע הוא עולי מצרים. ומאחר שכל המקומות שהזכרת הן מקומות שכבשוה עולי מצרים, אין עליהם כל איסור של יציאה לחוץ לארץ.

מקורות:

לעניין קיום מצוות ישיבת ארץ ישראל בערים שלא כבשום עולי בבל, ראה ברמב”ן בגיטין שם שכתב שמקיימים בהם מצוות ישיבת ארץ ישראל, וכן כתב בחכמת אדם שער משפטי הארץ פרק י”א ובשו”ת חת”ס יו”ד סי’ רל”ד ע”ש.