איזה הוא חסיד שוטה

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
יש היום פעולת החייאה כזאת שבמקרה שאדם התעלף וקיבל קוצר נשימה או משהוא או שטבע והפסיק לנשום עושים לו החייאה
האם לגבר או לאישה [לדוגמא מציל] בים יהיה מותר לבצע הנשמה לאישה או שזה אסור
והאם יש בעיה לגבר לעבור בין שתי נשים? ולמה

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי את מטרת השאלה?! מהכותרת שנתת הבנתי שאתה כבר יודע את דברי חז"ל שאדם שנמנע מלהציל אשה טובעת בנהר הוא חסיד שוטה… אם כך מה יש כאן לשאול עוד?

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באופן מסוים כפשר להגיד שאם יש אישה נשואה שנחנקה ממים ומציל יכול להציל אותה על ידי הנשמה מפה לפה ליד בעלה זה יכול להראות קצת מכוער
    האם יש בזה בעיה כי זה דומה קצת למקרה שהיה איש שהתאהב במשהיא שכתוב בגמרא שנפל למשכב והרופאים אמרו לו שישכב איתה אם הוא רוצה לחיות וחזל אמרו שאסור
    אז אמרו שלפחות יראה אותה בחוסר צניעות אז אמרו לו שאסור עדיף שימות
    ואמרו לו לפחות שידבר איתה מעבר לסדין ואמרו לו שעדיף שימות ולא יעשה כן
    יש קשר מסויים בין זה לזה?