הוצאת מוגלה מפצע בשבת

שאלה:

אים אדם יש לו פיצעון שמפריע לו מותר לפוצצו בשבת הפיצעונים אים הלבן ולא תמיד יוצא דם אני יודע שיש בעיה אים יצא דם השאלה האים גם שזה מצערו ואים לו יצא דם כי לו תמיד

תשובה:

שלום וברכה

מותר לנקוב את הפצע כדי שתצא המוגלה במחט וכדומה, אבל אסור לסחוט את המוגלה החוצה, כי זה מוציא גם דם בידים.

מחמת החששות והכשלונות הקרובים, אין לעשות זאת אלא במקום צער ממש.

מקורות:

ראה שו"ע סי' שכח סעי' מח, וראה שמירת שבת כהלכתה פרק לה סעי' יז.