לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפלגת נופש שנמשכת גם בשבת בספינה של גויים?

שאלה:

האם מותר לצאת להפלגה בספינה אמריקאית במהלך השבוע אך ההפלגה נמשכת גם במהלך השבת.ומסתיימת לאחר השבת?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר נכנסים לספינה שלושה ימים לפני שבת, ורוב הנוסעים הם נכרים, או שזמני ההפלגה קבועים אינם תלויים במספר הנוסעים [כך לא נעשית מלאכה באופן מיוחד עבור היהודים] יש להקל, אבל יש לבדוק שם מה אוירת השבת (??!!), ומה הכשרות (??!!), ואם אין שם אוירה של מופעי שחץ ופריצות ועוד שאר דברים שבורא העולם מתעב.

בהצלחה רבה ושבת שלום.

מקורות:

שו"ע סי' רמח סעי' א ומשנה ברורה וביאור הלכה שם, ושמירת שבת כהלכתה פרק ל סעי' נה. הרבה מהפרטים האמורים במקורות הנ"ל לא מתאימים למציאות בת ימינו בה הפעלת הספינה כרוכה בהכרח באין ספור מלאכות דאורייתא [עידן המשוטים פשה מן הארץ] ולכן אם יש מלחים יהודים ודאי אסור בכל אופן.