גר בביכורים

שאלה:

שלום למה הרבה פעמים בתורה כתוב כול מיני מיצוות ואז התורה אומרת ואתה והגר איתך אותה תורה במילותיי כן זאת אומרת שהתורה מוסיפה פסוקים ומדגישה שהגר חייב במיצוות כמו ישראל וגם ח"ו בדיני כרת יתחייב כמו ישראל השאלה שלי למה צריך ביכלל תדגש הזה מה זה לו מובן מאליו משמע כאילו שיש שוני או אים כן מדוע הדגש

תשובה:

שלום וברכה

בכל דבר יש סיבה מקומית, זה לא נכתב סתם. למשל בביכורים הרעיון הוא בגלל שגר מביא ביכורים ואינו קורא את פרשת הביכורים בשעת ההבאה, כיון שאינו יכול לומר אשר הנחלת לאבותינו. בכל מקום יש סיבה זה לא נאמר בסתם מצוות.