שימוש במוכר במקח

שאלה:

ראובן מכר לשמעון את האוטו שלו, וקיבל כסף, האוטו עמד בביתו של ראובן, ושמעון היה צריך לבוא לקחתו משם, האם מותר לראובן להשתמש באוטו עד שיבוא שמעון?
אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה,

אם רק שילם על האוטו ולא עשו קניין או שלא רשמו את הרכב על שמו של הקונה, אין הכסף נחשב לקניין. כיון שחכמים ביטלו את קניין כסף במטלטלים. ומותר למוכר להשתמש ברכב.

אם עשו קניין חליפין, או שרשם את הרכב על שם הקונה, הרישום נחשב לקניין סיטומתא, והרכב של הקונה לחלוטין, ואסור לראושן להשתמש ברכב, ואם השתמש ברכב צריך לשלם על כך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן קצט לגבי קניין מעות אימת קונה.

ואם עשו קניין פשוט שהרכב שייך לקונה, כמבואר בשו"ע סימן קפט. ולכן אין למוכר להשתמש ברכב.