נזקי מים בשכנים

שאלה:

שלום וברכה
לפני כשנה וחצי היה אצלי בבית נזילת מים הזמנתי את חברת הביטוח הם אמרו שזה נובע מסתימה וכאילו תיקנו.
לפני כמה חודשים התברר שכל הבית מוצף בביוב מתחת לריצוף .
כעת סיפר האינסטלטור שהיה אצלי אז שכבר אז היה כשל בצנרת [חור של כמה ס"מ]
גם אנשי המקצוע אומרים שרטיבות כזו זה דבר של תקופה ארוכה.
הביטוח מוכן לשלם לי את הנזק.
אך יש לי חשש שהרטיבות עברה לשכנים ואת זה הביטוח לא מכסה.
השאלה אם אני חייב לספר להם ולבדוק ואז לשלם להם על הנזק אם ישנו?
לכאורה מבחנתי זה אונס גמור כי הבאתי אנשי מקצוע אלא שרימו אותי ולא היתה לי שום אפשרות לחשוד שמשהו אינו בסדר.
בכבוד רב ובברכה

תשובה:

שלום וברכה,

כל רטיבות שהזיקה לשכנים, כל עוד לא נודע לבעלים, פטור הבעלים על נזקי הרטיבות. ולכן אינך חייב לשלם על הנזקים שנעשו לשכנים בגין הרטיבות.

בהצלחה.

מקורות:

משנה ב"ק נה ע"ב: "הכונס צאן לדיר ונעל בפניה כראוי ויצאה והזיקה – פטור". מלמדת אותנו המשנה שכל ממון של בעלים שהיה שמור, ואירע דבר ויצא הממון והזיק, כל עוד שלא נודע לו פטור. ולכן מים שנמצאים בצינורות נחשב לממון שמור, וכאשר אירע פיצוץ או סתימה והזיקו המים, פטור המזיק.