לקפל טלית בשבת

שאלה:

האם כאשר אדם מקפל את הטלית נחשב מכין , כאשר במחשבתו הוא מחזיר את הטלית בשבת למקום לא בשביל להכין אלא שזה מקומה , שלא תתלכלך או …
האם אפשר לומר כפי של דוגמא ההטמנה , אם רוצה לשמר מעכברים וכו.. מותר . האם פה גם ניתן לומר שכל רצונו בשביל שזה מקומו ושלא יתלכלך או ילקח בטעות…

תשובה:

שלום וברכה

גם כדי לשמור על הטלית זו פעולת הכנה, וכיון שהצורך בה הוא ליום אחר ולא לשבת זה אסור. יש לציין, שכאשר הטלית מגוהצת ומקפלים אותה על קיפוליה המגוהצים, יש בכך איסור גם לצורך שבת זו, ולא רק משום הכנה.

מקורות:

על עצם נושא קיפול בגדים בשבת, ראה שו”ע ומשנה ברורה בסי’ שב ס”ק יח-יא. שמירת שבת כהלכתה פרק טו סעי’ מו. החידוש אגב בטלית, הוא שגם אם זו טלית המיוחדת לשבת אבל הקיפול הוא לשבת הבאה, זה גם נחשב הכנה אסור, כך כתב בתהלה לדוד סי' שב, והובא בשש"כ שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שמעתי שבמקום שאין עירוב ויש הרבה אנשים שיש להם רק טלית של שבת ומשאירים את זה בבית כנסת עכשיו עם אף אחד לא יקפל איזה בלאגן יהיה? אז יהיה מותר.