השאלת ספרים מרובים מהספריה

שאלה:

אני מנוי בספריה העירונית ומותר לי לשאול בכל פעם עד 3 ספרים (ללא תשלום), אם אקח איתי בתיק עוד כמה ספרים ואחזיר האם אכשל בגזל? אני מפחד שזה חב לאחריני, ומצד שני מה זה משנה אם אני לוקח 3 ספרים בכל פעם או 9, הרי אני מחזיר אותם והספריה מיועדת להשאלת ספרים..

תשובה:

שלום וברכה,

השאלת הספרים נעשית על דעת התקנון של הספרייה, ולכן השאלה מעבר לתקנון נחשבת לגזל. וללא קשר אם אחרים יצטרכו את הספרים או לא, התקנון הוא הקובע את תנאי ההשאלה. ולכן אסור לשאול יותר משלוש ספרים.

בהצלחה.