נהג שחיסר יום ושכרו הסעה פרטית מי ישלם

שאלה:

שלום רב. אני נוסעת לעבודתי עם נהג שעובד באותה עיר. אין תחבורה לאותו מקום. ואני משלמת לו על כל נסיעה יום אחד הודיע לי שלא נוסע באופן חד פעמי והייתי צריכה לדאוג להסעה חלופית גם למחרת הודיע שלא יסע ואכן שוב דאגתי להסעה חילופית בערב שלפני בוקר יום ג התקשרתי לוודא אם נוסע ולא ענה הבנתי שאם לא מודיע כלום כנראה שנוסע זו הרי הסעה קבועה כבר שנתיים אבל בבוקר חיכיתי במקום הקבוע ולא בא ניסיתי להתקשר אליו המון פעמים ולא ענה אציין שכל ההסעות יוצאות פחות או יותר באותה שעה. בקיצור הבנתי שהוא לא נוסע אך היה מאוחר מידי לצאת עם הסעה אחרת מאחר וכולם כבר יצאו מדובר במורים ומורות שאוספים מורות בתשלום . נאלצתי לקחת מונית ב140 ש"ח שאלתי האם עלי לשאת בהוצאה זו או שאוכל לנכות מהנסיעות שאני משלמת לו? אציין שאחר כך התקשר להתנצל ואמר שלא הרגיש טוב ואמר שניסה להתקשר ערב קודם ולא עניתי באמת היה אולי 10 דקות שנגמרה לי הבטריה אולי התקשר אז סליחה על האריכות אני רוצה שהשאלה תהיה מדויקת. התביישתי לשאול אותו מי לדעתו צריך לשלם וגם הוא לא אמר מילה גם שאמרתי לו שנסעתי במונית תודה רבה מאד

תשובה:

שלום וברכה,

נטל התשלום של ההסעה היומית צריכה ליפול על הנהג הקבוע, ולא על הנוסעים.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן שלג סעיף ה מבואר שפועל שחזר באמצע העבודה יכול בעה"ב להטעות אותו ולגרוע משכרו מהשכר לשכור פועלים אחרים, לכן כאן ניתן לגרוע משכרו ולשכור הסעה מהשכר שמגיע לו. וכאן גם אם הנהג אנוס מסתבר שכל ההסכם שאם תהיה חריגה יומית יצטרך הנהג לשלם.