משטח גרון על ידי גוי בשבת

שאלה:

האם מותר לבצע משטח גרון בשבת לבדיקת דלקת גרון לילד עם אוטיזם

תשובה:

שלום וברכה

אין כל הבדל בענין זה בין ילד רגיל לילד עם אוטיזם, דלקת גרון אינה מחלה שהדחיפות בה רבה עד כדי שצריך לבצע פעולות אסורות בשבת, גם לא על ידי גוי, אפשר לדחות את הבדיקה לאחר השבת.

יום נעים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אינני יודע מי הוא הרב העונה אבל ההלכה היא כמו שנאמר לי ע"י הגאון ר' שלום גלבר בעל מחבר ספר אורחות שבת שלילד אוטיס שקשה לתקשר איתו ולברר המציאות בלי המשטח יש להתיר אפי' ע"י ישראל במקום שאין גוי, וה"ה בשאר ילדים אם זה נרטה במצב של חולי ויש ענין בבדיקה כדי להתחיל אנטביוטקיא, כיון שזה נקרא חולי שיש בו סכנה
    לגבי עצם האיסור של משטח גרון עי' משנת אברהם סי' שיח בק בנוגע לבדיקת זמן הביהוץ שלדבריו יש לדון שגם פה אולי יהיה מותר אף עם סכנת נפשות

  2. דבריך היו מובנים. אגב גם אני לא דיברתי על סכנת נפשות, אלא על כך שבדרך כלל משטח גרון אינו דחוף כל כך, אבל הבאת אכן סברא מענינת בשם הרב גלבר.