השתתפות במסיבת חתונה של גוי

שאלה:

הוזמנתי לחתונה של גוי.

שאלה ראשונה: האם יאפשר להשתתף בחתונה של גוי שנערכת בגן בבית מלון, זאת מבלי להשתתף בטקס ולהגיע רק לאחר שיסתיים. מה התנאים שמתירים השתתפות בחתונה של גוי אם יש כאלו?

שאלה שניה: האם אפשר לאכול שם, כגון פירות או מה שאינו בבחינת בישולי נוכרים?

תשובה:

שלום רב,

אתה יכול להשתתף בחתונה, אבל אסור לך לאכול שם אפילו אם האוכל הוא כשר, או מה שאינו שייך לבישולי עכו"ם. ראה שו"ע יו"ד סי' קנב סעי' א': "עובד כוכבים העושה משתה לחופת בנו או בתו, אסור לישראל לאכול שם אפילו אוכל משלו ושמש שלו עומד עליו ומשמש".