תקלה במערכת החשמל בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרב החשוב
בשבת קודש אירע תקלה חמורה וכל מערכת החשמל נפלה וזה גורם להרבה בעיות חוץ מכל האוכל שמתקלקל
יש גם ילדים קטנים האם מותר לקרוא לחשמלאי גוי
(כמובן לא על ידי טלפון) והאם צריך להזהיר אותו לא לבוא עם כל השמונה בגדים וציוד מלא בגלל חילול השם

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי צריך לדעת, שבשבת מעבר לאסיור של אמירה לגוי שזה ניתן לפתור על ידי רמז שלא בדרך ציווי יש איסור גם של הנאה ממעשה שבת של גוי שנעשה עבור הישראל, לכן כדי להתיר להביא גוי שיתקן את התקלה, צריך להיות מצב די קיצוני, של תקלה כללית שעלולה לגרום צער רב לזקנים או חולים וילדים קטנים שמוגדרים כחולה, אם יש חום גדול או קור גדול, ובכל מקרה יש לבדוק לגופו בהתאם לתנאים. אבל אם מדובר במשפחה רגילה, המצב בבית אינו חמור מצד מזג האויר, והבעיה היא רק שהאוכל קר ויהיה חושך, אולי יצטרכו להעזר בשכנים לגבי איחסון האוכל, ויאכלו קצת פחות טעים ופחות כמות מכל שבת אין להתיר.

מקורות:

הרחבה במקורות דין זה ראה בכמה תשובות כאן.