לקרוא מייל משותף

שאלה:

שלום וברכה.
אני דתיה העובדת במשרד דתי. הגעתי למשרד כי רציתי מקום עם אינטרנט מסונן.
תיבת המייל של הבוס ושל המשרד הינה אחת, כל ההודעות שנשלחות הן בענייני עבודה והן בענייני משפחה וכד' – נגישות לי כעובדת.
שאלות:
1. האם מותר לי לפתוח מיילים שלו, הרי הוא מודע לזה שזה נגיש לי ולא אסר עלי.
2. אם מצאתי מייל ישן מלפני שנתיים בעל מידע פלילי ואסור (פרוטוקול של משפט אונס ידוע) וקשה לי לא לקרוא את זה כשזה כל הזמן במייל.
האם מותר לי למחוק את המייל?
זקוקה לתגובה מהירה.

תשובה:

שלום וברכה,

היות והוא מודע לכך שאת נגישה למייל, הוא מן הסתם זהיר שלא יגיעו מיילים אישיים, ולכן אין איסור לפתוח את המיילים.

לגבי המייל הישן – נראה שאסור לקרוא יתכן ויש שם דברים שלא היה רוצה שתדעי. וגם למחוק אסור, כיון שאת לא הבעלים על המייל. את צריכה להתגבר ולא לקרוא, גם מחינה הלכתית וגם מבחינה מוסרית – לא טוב לקרוא להכניס מידע לא טוב לראש.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה.
    אם מחקתי, מה עלי לעשות? בהנחה שאני לא יכולה לדבר עם הבוס שלי על זה כי זה נושא בעייתי לגמרי.
    בוודאות שהוא לא יצטרך את זה.
    ואיך עושים על זה תשובה?