נולד מגויה ואביו רוצה למול אותו

שאלה:

שלום רב
אדם ישראלי שנשא נוכרית ( גויה) והוליד ממנה בן, האם האב חייב למולו? האם המילה דוחה שבת?
נא לתת המקור אם אפשר.
תודה. מימון.

תשובה:

שלום רב,

מאחר שהילד הזה הוא גוי לכל דבר, אסור למול אותו כפי שכתבו הבית יוסף והרמ"א ביו"ד סי' רסו. לכן, לא רק שהמילה שלא זה חילול שבת גמור, אלא גם אסור למול אותו כלל. לפעמים ניתן למול אותו לשם גיור, אם האישה בתהליך גיור ואמורה להתגייר בזמן הקרוב. אז כבר עדיף לעשות את המילה לשם גיור ולהעמיד של בי"ד. אולם אם האישה אינה ראויה לגיור או שאינה בתהליך גיור, לא שייך למול אותו לשם גיור, שהרי כידוע יש נידון גדול בפוסקים האם בי"ד יכולים לגייר קטנים שגדלים בבית שאינו שומר תורה ומצוות מאחר שסביר להניח שגם הם לא ישמרו תו"מ, וא"כ אין זה זכות עבורם.