מחזי כאופה בתנור

שאלה:

בס"ד
חימום דברי מאפה בתנור בשבת,, ידוע שאסור לחמום פיתות וחלות בתנור בשבת משום מחזי כאופה, ואמרו לי שהמקור בזה בנושאי כלים על סימן רנג סעיף ה, ולא מצאתי …
אם הרב יכול לכוון אותי למקור?

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי את שאלתך, זו ההלכה רגילה של איסור חזרה בשבת. גם לדעת הגר"ע יוסף שסבר להתיר בפלטה חשמלית משום שאין רגילים לבשל עליה אלא רק לחמם, ודאי אסור להחזיר לתוך תנור אפייה שהוא מיחזי כאופה ממש, וזה הנושא המרכזי שם כבר בסעי' ב – ג בשו"ע.