עליה להר הבית – יש על מי לסמוך להקל?

שאלה:

שלום לרבנים האם שייך לומר שיש מחלוקת בין רבנים עם מותר לעלות ותלמידהם של העולים יש על מה לסמוך שהרי יש רבנים מסוימים שמתירים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שרוב מנין ובנין של גדולי הפוסקים מכל החוגים במשך כל המאה שנים האחרונות התנגדו לעלייה להר הבית, ומעט מאוד רבנים בני זמנינו שבמחילה מכבודם אינם עומדים בשורה אחת עם האוסרים בשום אופן, הם שהקלו, אין על מי לסמוך להקל. וכאשר אני קובע זאת אני לא מתייחס רק לפוסקים המזוהים כחרדים, אלא גם למרן הראי"ה קוק וכל מועצות הרבנות הראשית לדורותיה, הרבנים מרדכי אליהו ואברהם שפירא הרבנים הראשיים הכי מזוהים עם הציבור הדתי לאומי וכו', שכולם אסרו.

ולכל המגיבים, עצם הנושא לא נדון כאן כיון שנדון כבר בהרבה תשובות כאן באתר…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש מי שעומד בשורה אחת מהאוסרים עם הרמבם הרדב"ז והחידא?
    והאם לאחר שגדולי הדורות עברו התירו כאשר אתה אוסר האם זה איסור תורה, דרבנן או גזרה?

  2. זו שאלה של הבל, משום שאין חולק על כך שיש חלקים בהר שמותר לעלות אליהם, הבעיה היא שכיום אנחנו לא בקיאים מספיק לדעת בבירור להיכן מותר ולהיכן אסור, ולכן אסרו זאת בזמנינו. מלבד שני המכשולים הנ"ל לגבי אופי העלייה וההתגרות בערבים.