אינטרנט לא מסונן לצורך לימוד תורה

שאלה:

האם מותר להשתמש באינטרנט לא מסונן לגמרי לצורך גדול מאוד , כמו לימוד תורה כל היום , ואף שאין אפוטרופוס לעריות למדנו שמי שהולך בדרך קצרה עם פריצות במקום דרך ארוכה בלי , נחשב רשע אף שבעולם עיניים , אבל אם הדרך הארוכה , ארוכה בהרבה מאוד מהקצרה, מותר ללכת בדרך הקצרה אם יודע שלא יכשל בעיניים, האם מותר ללמוד תורה באינטרנט שאני יודע שלא אכשל בלי סינון לצורך גדול מאוד שבלי זה יהיה קשה ביותר ללמוד תורה ואבטל הרבה תורה ?

תשובה:

אין היתר. תפציר בהורים שיתקינו לך סינון, זה עולה גרושים, כמה עשרות שקלים בחודש, ותאמין לי זו ההשקעה הכי טובה. ולגבי הביטול תורה, כשהייתי בגילך בכלל לא היה כזה דבר אינטרנט ולמדנו די טוב…