השלכת לחם ישן לפח האשפה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים,
מה עושים עם לחם שלא אוכלים?

תשובה:

שלום רב.

ראשית צריך להשתדל שלא ישאר… חז”ל החמירו בביזוי לחם יותר משאר מאכלים ואמרו שבהשלכתו אפילו שאינו נפסד על ידי כך עלולים לבוא חלילה לידי עניות. אעפ”כ מנהג העולם שאם נשאר לחם והוא עתה יבש קצת ולא רוצים עוד לאוכלו, להקל לעוטפו בשקית ניילון נקייה רצוי שאינה שקופה ולהשליכו לאשפה.

מקורות:

על חומר האיסור לבזות לחם, ראה ברכות נב ע”ב פסחים קיא ע”ב  וחולין קה ע”ב, ובזוה”ק פ’ פנחס רמד ע”א. בבן איש חי פ’ פנחס אות יב הזהיר את מוכרי הלחם שיטאטאו את מקומו לאחר המכירה שלא יבואו בני אדם לדרוך על הפירורים ויכשלו בכך.

בס’ וזאת הברכה פרק ב הביא מכמה מגדולי הזמן שפסקו, שכאשר הלחם אינו ראוי עוד לאכילה ניתן להשליכו בתוך שקית, כמו שמצינו בשביעית ומעשרות.