פירוק שותפות במקרקעין -על אף הסכם שיתוף

שאלה:

אני חבר בקבוצת רכישה המתנהלת על פי הסכם שיתוף. ההסכם נחתם לפני 7 שנים אך עדין הבניה לא התחילה.
בהסכם יש סעיף האוסר על פירוק השיתוף.
בחוק במקרקעין ישנו סעיף שאם עברו 3 שנים מאז חתימת הסכם השיתוף, ועדין לא נבנה הבנין יש זכות לתבוע פירוק,אם בית המשפט ימצא לנכון.
בפועל כיום חצי מהקבוצה פנתה לביהמ"ש בתביעה לפירוק.
שאלותי – האם הסכם השיתוף תופס מד"ת, או מצד מנהג המדינה.
האם הסעיף בחוק שאפשר אחרי 3 שנים לפרק
יתפוס גם על פי ד"ת?
אודה על תשובתכם

תשובה:

שלום וברכה,

הסכם השותפות נעשה בכפוף לתקנון החוק, ולכן אם החוק מאפשר לפרק אחרי שלוש שנים שלא נעשה דבר, לפי ההלכה ניתן לפרק את השותפות. בנוסף על כך, כל שותפות שיוכח שאין לו פירות, ויש הפסד מהמשך השותפות, לפי הלכה ניתן לפרק את השותפות.

בהצלחה.