ברכה על סושי

שאלה:

שלום כבוד הרב
איזה ברכה ראשונה מברכים על סושי?!?!? אני מקווה שהרב יודע על מה מדובר! תודה מראש?

תשובה:

שלום רב

לצערי אינני יודע כיצד בדיוק מגישים את הסושי [למרות הסמיילי המועיל…], ולכן אפרט: אם מדובר במאכל אחד, כלומר כל המינים מעורבים יחד כעין סלט, הברכה נקבעת לפי הרוב, אם הרוב הוא הדג יש לברך שהכל, ואם האורז – מזונות. אבל אם הם מוגשים זה לצד זה, יש לברך ברכות נפרדות.

מקורות:

ראה שו”ע סי’ רח סעי’ ז. וראה בבית יוסף שם שיש שחולקים וסוברים שכאשר האורז מעורב במין אחר לעולם אין ברכתו מזונות, אולם הלכה לא כך.