אור במקרר בשבת

שאלה:

יש לנו מקרר lg ושפותחים לקראת ההתחלה פיתאום נידלק האור אוטומטי עשיתי את זה ושכחנו מצב שבת ופתחתי ונידלק אור זה בסדר ?

תשובה:

שלום וברכה

זה כמובן לא בסדר… אסור להדליק אור בשבת… באופן כללי יש לדעת, שכל המקררים החדשים – ב15 שנה האחרונות יש בהם חיישנים בלתי נראים שמופעלים בכל פתיחה וסגירה ויש חובה להתקין בהם התקן שבת. תפנו למשמרת השבת או למכון הטכנולוגי להלכה של הרב הלפרין, לקבל הכוונה לגבי הדגם המדוייק של המקרר שברשותכם, הנורית הזו נראה שהיא הבעיה הקטנה… לכן אם יש לכם התקן זה מצויין, אבל אם המצב שבת רק מכבה את הנורה לא בטוח שזה מספיק תבררו כנ"ל.

שבוע טוב