תביעה מחברת ביטוח לרכב כשהיה כבר נזק קל ברכב

שאלה:

היום נסעתי בכביש מהר ובטעות נכנסתי לתוך רכב שסע לידי, גרמתי נזק קטן לרכב שלו, וכן לרכב שלי. אני מתכוון לשלם כל התיקונים מכיסי משום שלא שווה לי לגבות מחברת הביטוח ולעלות הפרימיום.
הנזק שגרמתי לרכב שלי היתה בדלת ובמסגרת סביב הדלת.
הערב, הרכב שלי עמד בכביש, חונה בצורה רגילה. פתאום דרדר רכב לכיוון רכב שלי, פשוט הנהג שכח להרים המברקס והשאיר את הרכב בנויטרל. הרכב נכנס בדלת שלי מהצד וגרם נזק גדול, כולל הורדת המראה והידית.
בנס, הנזק שנגרם היתה רק לרכוש ולא לנפש.
שאלה שלי, איך עושים התביעה לחברת הביטוח (בעל הרכב הזדהה ויש לי פרטים שלו). הלא, הוא לא נכנס לדלת שלם אלא דלת שהיתה פגום.
עוד נקודה, הוא לא נכנס כלל למסגרת שסביב הדלת ורק בדלת עצמו. הנזק שיש במסרגת אני עשיתי היום.
מה הדרך לחשבן דברי אלו?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אתה מעוניין לגשת לביטוח של חברך לתבוע את הנזק של הדלת, אלא שהדלת כבר הייתה עם פגיעה קלה. לכן כשאתה ניגש לחברת הביטוח של חברך אתה צריך להודיע להם שהיה מכה קלה במסגרת של הרכב, והם יחליטו האם הוצאות התיקון תהיה לגמרי על חשבונם, או שתצטרך להשתתף עמהם בתיקון, כמי שיחליט שמאי.

בהצלחה.