ריבית בקניה ע"י כרטיס אשראי של חבירו

שאלה

אני רוצה לקנות בכרטיס אשראי של חברי בסך 8000 ₪ בתשלומים, ואני ישלם כל חודש לחשבון הבנק של חברי את הסכום שיגבה בתשלומים כל חודש, פלוס ריבית 15 אחוז שחברת האשראי גובה על הלואה זו. האם יש בזה איסור ריבית.

תשובה

יש בזה משום איסור ריבית בינך לבין חברך, שרואים את קנייתך על ידי כרטיס האשראי של חברך כהלואה שהוא מלוה לך את ה8000 בשעה שאת המשלם עם הכרטיס שלו הרי זה חשוב שהוא משלם עבורך את 8000 ₪ לחנות, ואתה מתחייב להחזיר לו כל חודש עם ריבית.

ועל כן אתה צריך לעשות עם חברך היתר עיסקא, ולכתחילה יש לכתוב על נייר, שכל העיסקא שאתם הולכים לעשות על ידי הכרטיס אשראי שאתה קונה והוא משלם ואח"כ אתה משלם לו וכו' הכל יהיה על פי היתר עיסקא, ותחתמו שניכם על הנייר. ובדיעבד די שתאמרו זאת בעל פה שכל מה שאתה עושים בנושא הזה יהיה על פי היתר עיסקא.

הרבנים המשיבים: הרב אברהם דרברמדיקר והרב שלמה פרץ