לפרסם על מוהל שעושק אנשים

שאלה:

לכ' רבני ההוראה שלום: אדם עם עבר פלילי שישב בבית סוהר המשיך להריע ועשק אדם חסר ישע באלפי מאות שקלים{חזות חרדית ומוהל} האם להזהיר אנשים לא למול את ילדיהם על ידי מוהל זה ואנשים חסרי ישע שלא יפגעו . אם לא נפרסם ימשיך במעשיו הרעים יש שאמרו שזה חילול שם שמיים , אמרנו שאם לא נפרסם יהיה חילול שם שמיים גדול יותר מה הנכון לעשות? תודה לרבנים ושבת שלום:

תשובה:

שלום וברכה,

כדאי שתמשיכו בדין תורה שאליו הלכתם. תשאלו את הדיינים האם יש לפרסם על אותו אדם שלא ימולו או לא. הדיינים ראו את הנתונים ומכירים את הדבר מקרוב.

בהצלחה ושבת שלום.