לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עילוי נשמה לבן נח ושינוי שם להם מועיל משהו?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: אשה גיורת רצתה לדעת אם יש משהו שיועיל לעילוי נשמת סבתא שלה, בת נח שעשתה לה קורת רוח ברהבה דברים ותמכה בגיורה. הרי שקדיש אף שמותר לומר לא יועיל לנשמתה, ומה שאמרתם כאן פעם בשאלה הדומה שיועיל המשך מעשים טובים של בן נח, אולם אם אשה זו תתמוך לבית הכנסת משהו כמו בימה חדשה האם יהיה שום תועלת להסבתא ?

וכיון ששואלים בענינים אלו של בן נח האם שינוי שם לבן נח מועיל למצב של סכנה? ומה בדרך סתם אם מדובר בחיסד אומות העולם שלא מצליח כלל במשהו כמו פרנסה וחולי וכו' האם שינוי שם תופס להם?

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב,

אכן כפי שכתבת. אפשר לומר קדיש על גוי, אלא שכנראה זה לא יעזור לו. וכך גם כל מעשה מצווה שאדם עושה לעילוי נשמת הנפטר אינו שייך בגויים. לכן אין טעם להנציח את שמם בבימה חדשה וכד'. אולם אם רוצים להנציח את שמם בבית הכנסת זה אפשרי רק צריכים לכתוב למטה שזה נתרם ע"י וכו' שהוא יהודי. כדי שלא יחשבו שגוי תרם לביהכ"נ, ומבואר ביו"ד סי' רנד שאין מקבלים בפרהסיא מגוי.

לגבי שינוי השם, אני לא יודע אם זה שייך בגוי. יתכן שכן, הרעיון בשינוי השם מופיע בגמרא כשינוי המזל, אז אולי זה שייך גם בגוי, אני לא יודע.