תרומת ביצית מיהודיה רווקה או מגויה

שאלה:

שלום לרב
קרוב משפחה כהן נשוי לאישה שלא הצליחה להרות והינה בת 45 בצרפת הציעו להם ביצית מיהודיה רווקה או מגויה.
מה ההלכה מי יכול להסביר בצרפתית את ההלכה על כל צדדיה ?
אודה מאוד למענה

תשובה:

שלום רב,

אנסה בעז"ה לעשות קצת סדר.

בתרומת ביצית כאשר האישה היא זו היולדת, נחלקו הפוסקים מי נחשבת לאמו של הילד. האם בעלת הביצית או האם היולדת. לכן יש משמעות האם תורמת הביצית היא גויה או יהודיה. אם היא גויה, הרי שהילד הוא ספק יהודי ועליו לעבור גיור. ואם האם היולדת היא הנחשבת לאמו, זה לא משנה הרבה מי התורמת.

צריכים לשים לב לעובדה נוספת. מאחר שהאב הוא כהן, אם התורמת היא גויה, וא"כ הוא יוולד כספק יהודי ועליו לעבור גיור מספק. הרי מאותה סיבה הוא גם ספק כהן. וממילא לא יוכל לעלות לדוכן, שהרי ספק כהן אינו לעולה לדוכן (זר לשעלה לדוכן זה איסור דאורייתא). ובנקודה זו, אני מניח שייגרם צער ובושה הן לילד והן לאביו, ואת זה צריכים למנוע כל עוד זה אפשרי.

מאידך, יש נמנעים מלקחת תרומה מיהודיה, משום שהחשש שהוזכר בגמרא, שמא ישא אח אחותו. וכל רישום שלא נעשה לא יסגור את האפשרות לזו לגמרי. אבל יחד עם זה, לענ"ד האופציה לקחת תרומה מיהודיה רווקה עדיפה בהרבה. מה גם שלעולם לא נגיע למצב שאח ישא אחותו מחמת הספק מי נחשבת לאם, וא"כ מנין לנו שחז"ל יגזרו במקרה כזה?!

אשלח לכם בנפרד איש קשר בצרפתית שיוכל להסביר להם.